top of page
Image by Johannes Plenio

BIOGRAFIE

Anastasia Goldberg, afkomstig uit Ekaterinburg, kreeg vanaf haar zesde pianolessen van Irina Renova op de speciale muziekschool voor getalenteerde kinderen, gelieerd aan het Moessorgski Staatsconservatorium van de Oeral.
Reeds op achtjarige leeftijd trad Anastasia op als soliste met het Symfonieorkest van haar geboorte plaats, Haydn’s piano concert in D. Gedurende haar hele studietijd, was Anastasia verbonden als pianosoliste bij dit orkest en speelde niet enkel in Ekaterinburg, maar ook de binnen- en buitenlandse tournee’s als soliste met concerten van Mozart, Bach, Saint-Saëns e.v.a.
Vanaf 1995 was Anastasia student in de klas van Valery Shkaroepa, verbonden aan het Moessorgski Staatsconservatorium van der Oeral. Niet enkel gaf zij soloconcerten tijdens haar studie, in 1997 ontving Anastasia reeds de “Grand Prix van het Nationale Muziekconcours van de regio Oeral en Siberië”.
In het jaar 1998 werd Anastasia uitgenodigd door Alexander Makarov, om haar studie voort te zetten in Nederland aan het Noord Nederlands Conservatorium en daarmee haar carrière als concertpianiste te vervolgen.
In 2000 werd Anastasia Goldberg winnares van het prestigieuze Internationale Pianoconcours te San Sebastian. In datzelfde jaar studeerde Goldberg, met lof, af aan het Moessorgski Staatsconservatorium van de Oeral.
In 2002 studeerde Anastasia met groot succes af aan het Noord Nederlands Conservatorium en werd toegelaten tot de tweede fase aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in de klas van Naum Grubert en Ellen Corver. Twee jaar later studeerde zij binnen deze klas succesvol af en behaalde de titel “Master of Music”.
Momenteel woont Anastasia Goldberg in Nederland en geeft zij veel concerten zowel in Nederland als in andere West-Europese en Scandinavische landen, waaronder Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en Noorwegen. Daarnaast treedt Goldberg veelvuldig als pianosoliste op en is zij veelgevraagd in verschillende kamermuziekensembles.
Als veelgevraagd soliste speelde Anastasia Goldberg onder andere met Michail Jurowski, Michel Tabachnik, Stefan Vladar, Joost Smeets, Anton Grishanin en vele anderen.
In 2007 speelde zij de première van M. Tabachnik’s Piano Concerto en in 2010, tijdens het Beethoven Festival te Groningen, een wereld première van Beethoven’s Piano Concerto in F.
Anastasia is vaste gastsoliste bij Cheliabinsk Symphony Orchestra (Rusland) en heeft verscheidene cd’s opnames op haar naam staan met werken van onder andere Robert Schumann’s Piano Concert en Rhapsody in Blue van George Gershwin.
In Juni 2010 kwam er, in eigen beheer (Goldberg Productions), een cd uit met werken van Mozart en Beethoven, welke door de pers zeer lovend ontvangen werd. Tevens werd de CD door de Belgische radiozender KLARA als “CD van de dag” betiteld! (September 2010)
In 2009 werd Anastasia Goldberg uitgenodigd als jurylid van het Internationale Piano Concours te San Sebastian.
Verder is Anastasia Goldberg als docent verbonden aan het Conservatorium Maastricht en werd zij uitgenodigd als gastdocent op verscheidene festivals, als IMMF Sicily (IT) Sacile Music Festival (IT) and many others.

Contact
Biografie : Over
bottom of page